Het Teylers Museum
De gemeente Haarlem en het Teylers museum.

Wie het Teylers museum in de gemeente Haarlem bezoekt moet eerst naar het Spaarne. Daar ontstaat al het eerste gevoel van ontspanning. Het kabbelen van het water, het ruime uitzicht, de grote hemel boven je.

gemeente Haarlem

Het Teylers museum in de gemeente Haarlem

Maar voor het gebouw slaat de onthaasting echt toe. Je wilt ervoor blijven staan, zo mooi is het. Je wilt blijven kijken naar de gevel, de ornamenten, het steen zelf aanraken.

Eenmaal binnen wordt je meteen door de sfeer van vroeger omarmd. Door de inrichting en uitstraling van het gebouw denk je dat je in de achttiende of negentiende eeuw binnen stapt. Waar de tijd langzamer ging dan nu. Waar de mensen bezig waren met het verzamelen van kennis over de wereld, want lang niet alles was al ontdekt.


Een bezoek aan het Teylers museum is meer dan een bezoek aan het Teylers museum, het is een uitstapje naar een andere tijd. Een tijd waarin er nog tijd was.

Blijf op een namiddag in de schemering van de zalen staan en beleef hoe het daar is. Het Teylers museum heeft het lef om het daglicht te blijven gebruiken als verlichting voor de collectie. Op een winternamiddag proef je maximaal de sfeer van vervlogen tijden.

Wat er te zien is lijkt nu minder belangrijk dan wat er te beleven valt, maar niets is minder waar! Er zijn altijd bijzondere tentoonstellingen die vaak de verbinding met het ‘nu’ niet schuwen. En de vaste collectie is zeer het bekijken waard.

Miljoenen jaren oude fossielen, munten en historische boeken. Maar ook prenten en tekeningen van Rembrandt en Michelangelo om maar even wat te noemen.

En dan hebben we het nog niet over de Ovale Zaal gehad en dat moet met hoofdletters geschreven worden!

Klik hier voor meer info over het Teylers Museum

 

 

Klik hier!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.